Spotkanie z Tadeuszem Trzmielem

W dniu 11.12.2017 r. w godzinach południowych odbyło się spotkanie z Z-ca Prezydenta Miasta Krakowa Tadeuszem Trzmielem na temat strategii rozwoju Krakowa. Na wniosek Polskiego Klubu Ekologicznego Odział Kraków za swoje zasługi na rzecz miasta i działalność w ruchu ekologicznym Prezydent Jacek Majchrowski odznaczył medalem Honoris Gratia:
1) Prof. Barbarę Bartkowicz z Politechniki Krakowskiej. Profesor jest znakomitym architektem i urbanistą, kieruje Towarzystwem Urbanistów Polskich w Krakowie.
2) Prof. Katarzynę Sawicka – Kapusta z Uniwersytetu Jagiellońskiego, botanik i przyrodnik.
3) Prof. Zbigniewa Myczkowski z Politechniki Krakowskiej, architekt krajobrazu, twórca koncepcji parku kulturowego Krakowie oraz członek Rady Nadzorczej Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
4) Prof. Zbigniewa Mirek z PAN, przyrodnik, Wiceprzewodniczący Państwowej Rady Ochrony Przyrody.
5) Prof. Zbigniewa Witkowski z Akademii Wychowania Fizycznego, przyrodnik oraz były Główny Konserwator Przyrody.

Dyrektor Wydziału Rozwoju Miasta Rafa Kulczycki przedstawił strategie rozwoju miasta do roku 2030. Spotkanie z Z-ca Prezydenta Krakowa Tadeuszem Trzmielem było bardzo ciekawe i inspirujące dla aktualnej polityki miasta.
Liczni przedstawiciele PKE obecni na spotkaniu wypowiadali swoje przemyślenia prezentując stanowisko PKE wyrażając wsparcie dla strategii ekologicznej Krakowa.